Мешканців Запорізької області закликають евакуюватися з тимчасово окупованих територій (ВІДЕО)

Відповідне відео було опубліковане в мережі

184

На Запоріжжі людей закликають віїздити з тимчасово окупованих територій. Про оперативну ситуацію в області розповіли в прес-службі Запорізької ОВА.

Так, рашисти щодня проводять обстріли цивільної інфраструктури. Найбільше страждають Гуляйпільська, Оріхівська та Новоолександрівська громади.

В цілому, ситуація залишається контрольованою. Українські військові продовжують нищити ворожі склади та підрозділи.

На сьогодні люди не переставали виїздити з окупованих територій. Минулої доби до Запоріжжя виїхало понад 1600 мешканців нащої області, а також сусідніх Херсонської та Донецької областей.

Крім того, обласна влада закликає виїжджати усіх, хто перебуває на території, де ведуться бойові дії, щоб не наражати своє життя на небезпеку.

Що стосується тимчасово окупованих територій, вони страждають від обстрілів та тиску. На деяких через влучення ворожих снарядів, наразі відсутній газ. Сам газогін знаходиться в зоні бойових дій, тому ремонтники не завжди мають можливість відновити його роботу. Крім цього, є проблеми з медичним забезпеченням та майбутнім опалювальним сезоном.

Говорячи про ситуацію на блокпості у Василівці, який є крайнім для окупантів, там регулярно виникають затримки через те, що вороги використовують людей, як живий щит, щоб перекидати власну техніку. На окуповані території виїжджають волонтери, які допомагають евакуювати людей. Також відбувається доставлення медичних препаратів та продуктів.

Вам также могут понравиться