У Запоріжжі відмовились від гарячої води: що буде з абонплатою

Рішення про відключення гарячої води прийняли на сесії міськради

629

Як ми раніше повідомляли, у Запоріжжі планують повністю відключити гарячу воду всім споживачам. Вчора, 27 липня, на сесії міськради проєкт рішення підтримали. Як пояснив т.в.о. мера міста Анатолій Куртєв, запоріжці багато років скаржаться на поганий запах, колір й низьку температуру гарячої води. А вартість послуги не відповідає якості.

«Воду підводять до будинку, але через те, що менше людей вмикає крани, вона замість того, щоб бігти по трубах, стоїть в них і остигає та втрачає якість. І на виході ми отримуємо окислену жовту воду з неприємним запахом та ще й низької температури», — йдеться у повідомленні Куртєва.

Він також зазначив, що за останні 9 років на 56% скоротилось загальне споживання гарячої води. Багато запоріжців вже встановили бойлери у квартирах, а 90 ОСББ в місті повністю відмовились від цієї послуги. Т.в.о. мера міста тако зазначив, що місто очікує важкий опалювальний сезон, бо газу буде на 10% менше ніж торік. Та за наявності водонагрівача, якісна гаряча вода буде забезпечена. Крім того, без гарячої води щорічно бюджет міста буде заощаджувати понад 500 млн грн, й дозволить відмітити абонплату.

Соціально незахищеним містянам міськрада обіцяє виділити по 6 тис. грн на бойлери. Більшість міських обʼєктів соцінфраструктури вже з бойлерами.

Вам также могут понравиться