На Запоріжжі рашисти змінили правила виїзду: що наразі відбувається на блокпості (ВІДЕО)

Рашисти випускають зранку й не більше 200-300 автівок в день

243

Василівка — це єдиний пункт перетину для тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей. Про це чудово знають російські окупанти й тому тероризують мирних мешканців. Черга з охочих виїхати на підконтрольну Україні територію не зменшується. Наразі понад 4000 людей (це понад 800 авто) чекають черги на виїзд. На сьогодні рашисти вже декілька разів змінювали тактику. Якщо раніше вони починали випускати людей з Василівки о 17:00 годині, то зараз вони випускають зранку й не більше 200-300 автівок в день. Та це не сприяє зменшенню черги. Зазначив мер Мелітополя Іван Федоров.

«Два дні тому військові рф почали робити копію паспортів людей, які виїжджають. Вони збирають паспорти, кудись їх відносять на 5-10 хвилин та потім повертають», — зазначив Федоров.

Військові рф ввели нові правила виїзду з тимчасово окупованої зони. Так, з 1 серпня українцям потрібно буде взяти в окупаційній комендатурі спеціальну перепустку.

«Вони почали інформувати, що з понеділка для виїзду з території тимчасово окупованої, в комендатурі треба буде брати якісь спеціальні перепустки. Як це буде працювати зовсім невідомо. Але ми чітко бачимо, що вони щодня намагаються ускладнити виїзд з окупованої території, тому що вони бачать, що люди тікають, бо немає безпеки там», – сказав Федоров.

Тим часом на блокпості справжнє пекло. Сотні машин стоять під палючим сонцем. Люди шукають затінку й ховаються на заправці.

Вам также могут понравиться