Втік від війни до Запоріжжя: чоловік декілька місяців жив у саморобному наметі, бо не мав коштів на житло

420

67-річний Микола Сльота мешканець Пологівського району, ще наприкінці квітня евакуювався до Запоріжжя. Спочатку він жив у гуртожитку, та потім був змушений перебратися на вулицю, бо не мав коштів на оренду квартири. Три місяці чоловік жив у саморобному наметі.

Микола Сльота майже 30 років займався бджолярством й коли охороняти пасіки на ланах, також жив у  саморобному наметі. Тож, у Запоріжжі чоловік знайшов гілки й килими, а у знайомого позичив пилу аби попиляти їх. Постіль йому дала фірма, повідомляє Суспільне. Чоловік каже, що ночувати у саморобному наметі в місті було трохи страшно. Іноді вночі замерзав. 

Купався чоловік у річці. За їжею ходив до закладів, де волонтери організовували безкоштовне триразове харчування. Тиждень тому співробітники благодійного фонду «Карітас Запоріжжя» допомогли Миколі орендувати кімнату в одному із гуртожитків міста до кінця серпня.

«Облаштувався добре. Вікно відкривається, вночі повітря свіже. Сплю міцно тут. Звісно краще ніж у наметі, комарів нема. Там комарі кусали. Треба шукати квартиру. «Карітас» пообіцяли оплатити квартиру», — каже чоловік.

Микола Сльота вирішив не розбирати намет, в якому жив понад 90 днів. Каже: можливо, він стане у пригоді іншим переселенцям, які потрапили у складну ситуацію.

Вам также могут понравиться