Рашисти вдруге за день обстріляли ЗАЕС: пошкодили азотно-кисневу станцію та допоміжний корпус

Попри провокації рашистів, ЗАЕС продовжує працювати й видавати потужність в енергосистему України через лінії, які працюють. Відповідно до їхньої пропускної спроможності було ухвалене рішення щодо розвантаження та відключення від мережі одного із працюючих енергоблоків Запорізької атомної станції

107

У п’ятницю, 5 серпня рашисти вдались до провокацій.Близько 14:30 зафіксовано три «прильоти» біля промислового майданчика ЗАЕС. Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС — Запорізька ТЕС. Викидів та скидів радіоактивних речовин не зафіксовано.

На сторінці «Енергоатомі» повідомляють, що кількість постраждалих наразі уточнюється. Загарбники розбомбили електропідстанцію «Луч», внаслідок шість з семи мікрорайонів залишились без світла. Також не працює водозабірна станція – у місті відсутня вода. Рашисти створюють гуманітарну катастрофу в місті.

«Зі сторони Запорізької АЕС в напрямку житлових кварталів Енергодара відбуваються обстріли. Чути вибухи. Різниця між вильотом та прильотом становить всього близько 3 секунд. В більшості мікрорайонів міста зникло світло. Також немає водозабезпечення, здебільшого припинив працювати інтернет», — написав мер Енергодару Дмитро Орлов. 

Близько 19:00 години, в «Енергоатомі» повідомили, що вечером російські терористи вдруге обстріляли Запорізьку атомну електростанцію з РСЗВ. Три «прильоти» зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

Рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека. Наразі постраждалих немає.

«Перед обстрілами представники Росатома поспіхом покинули станцію. Ймовірно вони знали, що готується атака. Український персонал ЗАЕС перебуває на місці й виконує усі заходи із забезпечення ядерної й радіаційної безпеки та ліквідовує наслідки пошкоджень», — йдеться у повідомленні. 

Вам также могут понравиться