ЗАЕС замінована й МАГЕТЕ не контролює станцію, — розвідка

В Україні є державна стратегія з деокупації міст, в тому числі й ЗАЕС, й повернення їх під повний контроль ЗСУ й України. І це найбільша гарантія безпеки, в тому числі ядерної й екологічної безпеки в Україні й в Європі

156

Днями видання The Insider  повідомило, що російські окупаційні війська замінували ЗАЕС. Вони також опублікували відео, де військові вантажівки рф заїжджають на територію АЕС та розвантажують якийсь вантаж. В етері  телемарафону представник пресслужби ГУР Андрій Юсов повідомив, що МАГЕТЕ й ООН не контролюють ситуацію в ЗАЕС.

«Є підтверджена інформація про замінювання енергоблоків російськими окупаційними військами на ЗАЕС в Енергодарі. Зрозуміло, що це ядерний шантаж і це величезна небезпека. Сьогодні весь світ, як Україна, має бити на сполох для того, щоб зупинити можливе повторення різноманітних сценаріїв. Один із яких в голові божевільного диктатора – повторення вже ядерної Оленівки», — сказав Юсов.

Він також наголосив, що якщо військові рф не гатили по ЗАЕС, як вони про це говорять, то вони мають шанс продемонструвати «жест доброї волі» й передати контроль ЗАЕС, нехай не українській армії, а міжнародній комісії й МАГЕТЕ й припинити використовувати людей як живий щит.

«Не використовувати нашу станцію як звалище й зберігання для власної вибухівки й зброї. І тоді ми зможемо поговорити про щось інше», — зазначив представник пресслужби ГУР.

Він також зазначив, що мінування — це тактика росіян. Наразі в Херсоні рашисти здійснили мінування життєво важливо комунікацій, в тому числі: газопостачання, електропостачання й водопостачання. Юсов зазначив, що це така стратегія терору й випаленої землі до якої готуються росіяни перед неминучим контрнаступом українських сил на півні. Але ця стратегія не спрацює.

 

Вам также могут понравиться