На Запоріжжі шахраї вигадали нову схему обману: чоловік втратив «кругленьку суму»

Правоохоронці вкотре закликають бути пильними під час отримання будь-яких SMS та спілкування телефоном. Якщо мова заходить про передачу персональних даних банківських карток та рахунків, перехід за посиланнями або здійснення будь-яких маніпуляцій, негайно перервіть розмову та обов'язково перевірте інформацію

197

45-річному мешканцю Вільнянська подзвонив невідомий й відрекомендувався співробітником банку. Він запропонував оформити картку для виплати додаткової разової виплати для ФОПа.

Підприємець погодився й отримав повідомлення у Telegram від імені банку: «Отримайте допомогу для ФОПа Е-підтримка» у розмірі 8000 гривень. Чоловік натиснув «Далі» й відкрилась додаткова панель опитування. Заявник ввів номер своєї банківської карти, номер телефону прикріплений до даних карток та пін-код карти.

Після цього, повідомлення з Telegram зникло, як і понад 22 тисячі з картки потерпілого. У п’ятницю, 19 серпня чоловік звернувся в поліцію із заявою. Правоохоронці зареєстрували відомості про шахрайство. Здійснюються  відповідні слідчо-оперативні заходи.

 

Вам также могут понравиться