В Енергодарі рашисти затримують, катують та вбивають атомників: скільки людей затримано 

Вже пів року як ЗАЕС окупована рашистами

201

Днями пропагандистські ЗМІ повідомили про затримання двох співробітників ЗАЕС за співпрацю із ЗСУ. Ніби-то вони передають інформацію про пересування та розташування російської військової техніки по території станції. Водночас у Росгвардії озвучили, що із березня таких «порушників» було 26 осіб.

Окупанти затримують, катують та вбивають працівників Запорізької АЕС, а це не тільки воєнні злочини, а й порушенням принципів ядерної безпеки, одним з яких — збереження цілісності команди яка відповідає за об’єкт.

«Як Уповноважений Верховної Ради України з прав людини наголошую, що жодного порушення норм українського законодавства чи міжнародного права працівниками атомної станції не здійснюється. Це українська атомна станція на якій працюють українські атомники, які вільні спілкуватися з усіма, хто може забезпечити збереження цілісності атомної станції», повідомляє Дмитро Лубінець, уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Співробітники ЗАЕС по при шалений тиск працюють на об’єкті й запобігати катастрофі, яку можуть влаштувати російські ядерні терористи. Лубінець вкотре закликав генерального секретаря ООН, МАГАТЕ і всю світову спільноту прискорити направлення безпекової місії на Запорізьку АЕС, демілітаризувати територію об’єкта та надати гарантії безпеки ЗАЕС та її персоналу для обслуговування станції. Переслідування працівників мають припинитись.

 

Вам также могут понравиться