Гелікоптери й колона танків з тавром «Z», обстріли: мешканці Енергодару масово повідомляли про провокації військових рф (ФОТО, ВІДЕО)

Відомості про травмованих поки що невідомі

251

З п’ятої години ранку рашисти влаштували провокації. Вони обстрілювали школи, дитячі садочки, будинки й інфраструктуру міста енергетиків. З 9:00 години люди почали телефонувати до поліції й повідомляти про техніку з тавром «Z», яка обстрілює місто. Над Енергодаром було зафіксовано 2 ворожих гелікоптери й колону танків. Зруйновано дитячий садок та інші цивільні об’єкти. 

Згодом енергодарці повідомили до поліції, що над міською дамбою літає 2 гелікоптери з тавром «Z». За словами заявника, вони хотіли влучити у школу та звинуватити в цьому Україну. У дорогу, неподалік чоловіка, влучила ракета. Чоловік не зміг уточнити чи є постраждалі та, чи потрібно ДСНС, бо зв’язок було перервано.

Містяни вважають, що вся ця провокація була влаштована, аби звинуватити у всьому українську сторону, адже зранку 1 вересня на ЗАЕС вирушала Місія МАГАТЕ. Через обстріли виникли проблеми в роботі станції.  Про знущання й тортури, які атомникам та мирним мешканцям влаштовують військові рф  неодноразово повідомлялось. Зрештою, Місія все-таки вирушила до ЗАЕС. І декілька годин тому прибула на станцію. Наразі відомо, що вони оглянули необхідні об’єкти. Голова МАГАТЕ покидає ЗАЕС, а представники місії залишаться до 3 вересня.

Відомості за цими фактами правоохоронці внесли до Єдиного обліку подій в категорії «Злочини проти Національної безпеки України». Проводиться перевірка.

Вам также могут понравиться