Запорізькі чиновники, яких внесли в базу «Миротворець», знову прокоментували обшуки у себе

Обшуки у себе продовжують коментувати Злата Некрасова й Анатолій Куртєв

309

Запорізьких чиновників, яких підозрюють у розкраданні 22 морських контейнерів, 389 залізничних вагонів й 220 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою, внесли до бази «Миротворець». В базі відтепер Симонова Катерина, Злата Некрасова, Анатолій Васюк, Олександр Старух, Анатолій Куртєв та Віктор Щербина.

«У змові з групою чиновників Військово-цивільної адміністрації Запоріжжя, під час війни з російсько-фашистськими загарбниками, користуючись службовим становищем, займалася розграбуванням гуманітарної допомоги, зокрема міжнародної», — зазначають на сайті.

На своїх сторінках у соцмережах підозрювані, в яких НАБУ проводило обшуки минулого тижня й виявила незареєстровану зброю, наркотики й велику кількість грошей, продовжують коментувати ці обшуки. В день обшуків Анатолій Куртєв й Злата Некрасова, вже коментували роботу спецслужб. Днями вони знову дали коментар.

Так, заступниця голови ЗОВА Злата Некрасова прокоментували обшуки на своїй сторінці в Facebook. Зазначила, що у квітні будучи головою гуманітарного штабу сама подала заяву до СБУ, прокуратура та ГУНП з проханням перевірити всю роботу гуманітарного штабу та факти реалізації гуманітарної допомоги в супермаркетах та ринках.

«На даний час підозри нікому не вручені, виявлення та вилучення коштів у держслужбовців не було.

Є питання у наявності правових підстав для проведення обшуків, тому що поки я бачу лише одну підставу — деякі політичні діячі такими заявами у правоохоронні органи роблять політичну кар’єру та суспільний резонанс задля зміни влади», — написала заступниця голови ЗОВА, опублікувавши відео зі складів гуманітарної допомоги.

Вчора в.о. міського голови Анатолій Куртєв вдруге прокоментував обшуки у нього. В дописі він зазначив, що уповноваженими органами з питань гуманітарної допомоги у Запорізькій області є ОВА. Вона здійснює на своїй території контроль за отриманням, збереженням, розподілом і обліком гуманітарної допомоги.

«Також ОВА має повноваження щодо визнання гуманітарною допомогою вантажів, які надходять до області. Міська влада таких повноважень не має. Тобто через саме місто гуманітарна допомога, яка постійно згадується на різноманітних інформаційних ресурсах, взагалі не проходила. … Тобто, м’яко кажучи, звинувачування міських чиновників у розкраданні того, до чого вони навіть не мали доступу, звучать дуже дивно», — йшлось у повідомленні. 

Інші підозрювані у цій справі продовжують зберігати мовчання й не коментувати обшуки у них.

Нагадаємо, в кінці травня обласний гуманітарний штаб тимчасово призупинив роздачу продуктових наборів у міських пунктах видачі гуманітарної допомоги. Тоді Куртєв повідомляв, що причина призупинення — пакувальний центр Дніпра, у якому формуються набори, не здійснив відвантаження до обласного штабу.

Вам также могут понравиться