У Запоріжжі в деяких школах й укриттях в будинках планують облаштувати пункти обігріву

Опрацьовують абсолютно усі варіанти розвитку подій

46

Міська влада Запоріжжя продовжує готуватися до зими й опалювального сезону. Зокрема розглядають проводження зими в умовах відсутності опалення й світла. На цей випадок більшість людей евакуюють, а для людей які не виїдуть розгорнуть спеціальні централізовані пункти обігріву.

На нараді у міськраді 5 вересня визначили, що пункти обігріву планують організувати на базі ТІЦ, лікарень, комунальних установ й об’єктів, які є на балансі фонду Держмайна. Опалюватися ці приміщення будуть за рахунок альтернативних джерел енергії. У якості центральних пунктів обігріву використовуватимуться школи де є вугільні котельні. До початку опалювального сезону їх підготують й забезпечать паливом. Також, проведуть інвентаризацію укриттів у будинках, щоб виявити ті, які можна переобладнати на пункти обігріву. Далі керуючим компанія та ОСББ дадуть рекомендації, які вони мають виконати аби в укриття можна було перетворити на місце обігріву.

«Вже є домовленість з Агентством США з міжнародного розвитку (ЮСЕЙД) про надання Запоріжжю 24 мобільних котелень, які ми плануємо використати для опалення медичних закладів. Концерн «МТМ» вже отримав доручення розробити варіанти підключення цих котелень, — йдеться у повідомленні в.о. міського голови Анатолія Куртєва.

Крім того, партери надають автономні генератори. Резервні дизель-генераторні станції вже встановлені у лікарні №9, ще у 5 міських лікарнях планують встановити отримані генераторні станції.

«Для їх монтажу та підключення вже замовлено проєктно-кошторисну документацію. Також певну кількість генераторів мають наші комунальні підприємства – «Водоканал» та концерн «Міські теплові мережі»», — сказав Куртєв.

Вам также могут понравиться