Тренер розбещував хлопчика: запорізький суд виніс вирок чоловіку

Зазначимо, що у минулому фігурант притягувався до кримінальної відповідальності за розбещення неповнолітніх із заподіянням легких тілесних ушкоджень, проте судимість погашена.

117

У серпні 2021 року у Запоріжжі був затриманий тренер карате за розпусні дії, що до 11-річного хлопця. Підозрюваний вину визнав та пояснив суду, що під час карантину за пропозицією федерації карате тренує дітей у себе вдома де 11 серпня відбулась вищезазначена подія. Зазначимо, що під час минулих засідань прокурор звертав увагу судді на те, що обвинувачений поступово, починаючи з середини 2020 року, чинив дії щодо розбещення хлопчика. Це свідчить про системність його процесів. Також, відомо, що фігурант притягувався до кримінальної відповідальності за розбещення неповнолітніх із заподіянням легких тілесних ушкоджень, проте судимість погашена.

В ході засідання 67-річний обвинувачений визнав свою провину та просив пробачення у представника потерпілого. Захисник просив не позбавляти волі обвинуваченого з урахуванням його похилого віку, захворювань та гарних характеристик. Прокурор наполягав на 5 років позбавлення волі. Зрештою, Жовтневий районний суд оголосив вирок — 1 рік ув’язнення. Крім того, впродовж 3 років він не має права обіймати посади пов’язані з навчанням та вихованням дітей або займатися діяльністю, пов’язаною з роботою з дітьми. А також має відшкодувати 50 тис грн моральної шкоди. 

У пресслужбі суду пишуть, що суд вирішив застосувати покарання нижче межі передбаченої санкцією статті враховуючи: щире каяття, пенсійний вік, інвалідність, наявність онкологічного захворювання, нещодавно перенесений інфаркт, позитивні характеристики, минулі нагороди у спорті та те, що на сьогодні він припинив тренерську діяльність.
Вам также могут понравиться