Пошкоджено спецкорпус, систему охолодження й відключився блоковий трансформатор: наслідки обстрілів Запорізької АЕС

Рашисти продовжують вчиняти акти ядерного тероризму на атомних станціях України. Їх не зупиняє навіть присутність на майданчику Запорізької АЕС інспекторів МАГАТЕ

510

Російські загарбники продовжують влаштовувати провокації в Енергодарі. В наслідок чергового обстрілу було пошкоджено спецкорпус, систему охолодження, а також їдальню, де на той момент знаходилися робітники. Постраждалих від обстрілу немає.

 

Крім того, о 1:13 години, 21 вересня, російські загарбники в черговий раз обстріляли ЗАЕС. Пошкоджено обладнання зв’язку енергоблоку №6 з відкритим розподільчим пристроєм станції. Через атаку відключились блоковий трансформатор і трансформатори власних потреб енергоблоку. Через втрату живлення відбувся аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки для забезпечення роботи насосів охолодження палива.

О другій ночі персонал атомної станції знайшов можливість й було налагоджено живлення власних потреб шостого енергоблоку від системи шин інших енергоблоків станції. Дизель-генератори цього енергоблоку вимкнули й перевели в режим чергування.

Вам также могут понравиться