Запорізький суд виправдав чоловіка, який вбив людину: подробиці

Не замах на вбивство, а необхідна оборона

346

Вбивство сталося 14 лютого 2016 року. В той день в гості до обвинувачуваного Є. і його співмешканки, прийшов сусід Є. Компанія вживала спиртні напої. В певний момент сусід почав чіплятися до жінки господаря квартири. Сталася бійка, в ході якої гість сильно побив подружню пару. Вони ледь виштовхали буйного п’яного сусіда.

За деякий час чоловік повернувся й вимагав впустити його у квартиру під приводом того, що він забув свої речі. Чоловік гучно стукав у двері, лаявся та погрожував господарям. Подружжя його не відчиняло. Зрештою громадянин Є. пошкодив нижню частину дверей, проліз через цей отвір в помешкання. Господар квартири вдарив потерпілого ножем у груди й втік. Від отриманих травм чоловік помер.

В ході судових засідань сусідка, яка виступала свідком, розповіла, що загиблий має дуже запальний характер, неадекватну поведінку, особливо під алкоголем, постійно провокує бійки з іншими сусідами та в минулому займався східними єдиноборствами.

На суді обвинувачений провину не визнав та, пояснив суду, що діяв в межах необхідної оборони, захищаючи своє життя та життя цивільної дружини.

Зрештою, судом прийшов висновку, що обвинувачений дійсно завдав ножовий удар захищаючи своє життя і здоров’я від протиправних посягань сусіда, а також для відведення протиправного насильницького вторгнення у власне житло.

 

Вам также могут понравиться