Прильоти по Запоріжжю: стало відома особа загиблого та скільки будинків постраждало

Відомо, що собака врятував людину у готелі

613

Як ми раніше повідомляли, зранку рашисти випустили по Запоріжжю та передмістю 9 ракет. Дві ракети С-300, які важко збити, поцілили у готель «SunRise Park» у центральному парку міста. Будівля зруйнована. Постраждало п’ять людей, чотирьох з них шпиталізовано. Загинув 65-річний працівник готелю.під завалами опинились люди. Відомо, що одно з постояльців врятувала собака.

«В готелі жив один з керівників районної адміністрації. Він пішов за собакою, яка почала себе вести по особливому. Він пішов за собакою і приблизно в цей момент вибухи, і дві сусідні кімнати зліва й з права знесло», — розповів голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Нагадаємо, з під завалів готелю рятувальники дістали вівчарку. Тварині була надана необхідна допомога.

Водночас на сторінці ЦПКйВ «Дубовий гай» повідомили, що постраждав виключно готель, де часто зупинялися переселенці.

«Інша частина парку  «Дубовкми» без змін», — йдеться у повідомленні.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от 🌳🌲🌳Дубовая роща 🌳🌲🌳 (@dubovka_zp)

Ще один ракета поцілила у телевізійну вежу. Також зафіксовано «прильот» в енергетичний об’єкт критичної інфраструктури. На деякий час довелось вимкнути резервний генератор, в тому числі й в обласній лікарні, для підтримання життєдіяльності реанімаційних відділень. Наразі цю проблему вирішено. Інфраструктуру ще прийдеться відновлювати.

«На жаль, у ворога таких ракет (авт.: С-300) дуже багато. Обов’язково дотримуйтесь правил повітряної тривоги! Під час прильотів сьогодні, люди, яки вижили, були в бомбосховищах і у звичайному укриттях. Навіть дотримання правил двох стін у власній квартирі рятує», — зазначив Старух.

За даними міськради, внаслідок ранкової атаки у Запоріжжі постраждав 21 будинок. На місці відповідні комунальні підприємства та служби працюють ліквідовують наслідки ворожого обстрілу. Як розповів голова Вознесенівської райадміністрації Віталій Лисинко, в будниках повилітали вікна. На щастя, постраждалих нема.

 

Вам также могут понравиться