Скільки «виборців» прийшло на псевдореферендум на окупованих територіях Запорізької області

Окупаційна влада малює цифри високої явки й вже оголосила попередні результати

150

Лише 0,5% мешканців окупованої частини Запорізької області взяли участь у псевдореферендумі окупантів. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

«Жодна цивілізована держава не визнає ні проведення, ні результати фейкового «голосування». 
Завдяки нашим мешканцям, які надають інформацію про зрадників на електронну пошту zradnyk@mlt.gov.ua, нам відомі прізвища всіх колаборантів. Жоден з них не уникне відповідальності», — зазначив міський голова.

Водночас у російських пропагандистських телеграм-каналах пишуть, що участь у так званому референдумі у Запорізькій області брали 541 093 осіб.

За лічені години, з моменту закриття виборчих дільниць, окупанти оголосили попередні результати псевдореферендуму — 93,11% за приєднання до росії. Окупаційна влада навіть повідомила, що явка виборців становила понад 90%. Як зазначає бердянський виконком, населення Запорізької області — 1,687 млн осіб, з них близько 750 тисяч проживають у Запоріжжі. Територія області де тривають активні бойові дії або окуповані території регіону покинули до 80% населення. Відзначимо, що Запоріжжя, Оріхів, Гуляйполе та прилеглих до них населені пункти, які під контролем України не брали участь у цьому фарсі. 

«Тобто, щоб отримати хоча б 51% голосів, в імітації волевиявлення повинні були б взяти участь всі жителі окупованих територій із правом голосу», — йдеться у повідомлені.

Як вийшла у них такі цифри: в мережі з’явились фото й відео на яких чітко видно, що учасники псевдореферендуму рахують пусті бюлетені.

Крім того, мешканці окупованих територій розповідали, що їх змушують голосувати за померлих родичів. Можна було голосувати навіть без паспорта. А за неправильне голосування людям погрожували депортацією.

Вам также могут понравиться