Зросла кількість жертв ранкового теракту рашистів у Запоріжжі

Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)

286

За даними Офісу Генпрокуратури станом на 11:35 годину, в наслідок ранкової атаки по гуманітарній колоні на околиці Запоріжжя вбито 25 цивільних. Ще понад 50 поранено. Серед потерпілих є діти.

«30 вересня близько 7:30 збройні сили країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, завдали ракетний удар по Запоріжжю. Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону із мирними жителями на виїзді з міста в районі авторинку», — йдеться у повідомленні.

Наразі тривають слідчі дії й дані будуть оновлюватися.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на обстріли Запоріжжя, Миколаївщини й Дніпропетровщини. Він зазначив, що рашисти б’ють з РСЗВ й безпілотників.

«Лише по Запоріжжю та району окупанти випустили 16 ракет за один ранок! Так можуть чинити лише закінчені терористи, яким не має бути місця в цивілізованому світі. Ворог лютує та намагається помститися за нашу незламність і свої невдачі. Цинічно знищує мирних українців, адже давно втратив усе людське. Кровожерливі покидьки! Відповідатимете неодмінно. За кожне загублене життя українців!», — пише Зеленський.

Якщо ви втратили зв’язок зі своїми родичами після збройного обстрілу пункту пропуску у Запоріжжі, або ж маєте необхідність дізнатися будь-яку іншу інформацію чи отримати допомогу, звертайтеся до органів поліції за номером телефону: 050-452-91-95.

Відзначимо, що у Запоріжжі й області оголосили День жалоби за загиблими у наслідок теракту росіян. Ось тільки у міській раді повідомляють, що День жалоби 30 вересня, а у військовій адміністрації — 1 жовтня.

Нагадаємо, окупаційна влада у ранковому обстрілі Запоріжжя традиційно звинуватила українську сторону.

Вам также могут понравиться