До Запоріжжя евакуювали відомого волонтера, який зібрав для військових майже 4 мільйони гривень

Чоловік планує й у Запоріжжі так само збирати гроші

397

До Запоріжжя вивезли відомого херсонського волонтера «дядю Гришу». Причому вивозили чоловіка ледь не силоміць, після численних попереджень та погроз, колаборанти повідомили, що за кілька днів його чекають «на підвалі». Спочатку знайомі переправили його катером в Олешки, звідти – до Василівки. Наразі він у волонтерському центрі в Запоріжжі. Знайомі хотіли відправити чоловіка якомога далі від лінії фронту, але  Григорій Янченко категорично відмовивсяповідомляє ТСН

Григорій Янченко свого часу служив у Псковській дивізії. А у 2014 році почав збирати кошти для українських десантників та добробатів. За вісім років назбирав майже 4 мільйони гривень. Не зупинився «дядя Гриша» й коли рашисти окопували Херсон. Чоловік каже, що спочатку не міг повірити у те що відбулось, але оговтався й виїжджав у центр окупованого міста, включав на колонці українські пісні, в тому числі Гімн України й «Червону калину» й збирав кошти. Люди давали не тільки гривні, але й рублі чудово розуміючи куди підуть кошти. Волонтер каже, що для херсонців це стало немов ковтком свіжого повітря.

«Тільки виїжджаю, мене вже чують і чекають. Задоволені, з усмішками, це не передати. І отак їдеш і всі люди підспівують», — розповідає Григорій.

За пів року чоловік з окупованої території зібрав та передав українським волонтерам понад 600 тисяч гривень. В Запоріжжі волонтер планує так само збирати кошти. Чоловік вірить в перемогу України й планує повернутися до рідного міста.

Вам также могут понравиться