Екологічна катастрофа у Запоріжжі: президент України відповів на петицію — деталі

Державна екологічна інспекція України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабміном через Міністра захисту довкілля та природних ресурсів і який реалізує державну політику зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів.

467

Президент України Володимир Зеленскій дав відповідь на електронну петицію «Екологічна катастрофа у Запоріжжі». Він зазначив, що наразі Державна екологічна інспекція наразі проводиться аналіз даних моніторингу атмосферного повітря у Запоріжжі для визначення потенційно можливого суб’єкта господарювання, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря якого можуть призводити до перевищень ГДК.

«Я звернувся до Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля з пропозицією спільно з місцевими органами виконавчої влади вжити заходів для посилення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання природоохоронного законодавства», — йдеться у відповіді.

З повним текстом можна ознайомитись за цим посиланням.

 

Вам также могут понравиться