У Василівці справжня катастрофа: в черзі на евакуацію померла людина

Наразі в черзі стоїть 4500 тисячі людей, а за добу рашисти випускають близько 50

218

З 1 жовтня рашисти майже не пропускають авто цивільних на підконтрольну Україні території без перепусток. Якщо до першого числа до Запоріжжя  з Херсонської, Запорізької, Донецької й Луганської областей прибувало 1000-1500 осіб. То наразі таких щасливчиків кілька десятків. За минулу добу евакуйовано всього 43 людини, в тому числі 11 дітей. 

Як зазначив мер Мелітополя Іван Федоров в етері телемарафону, після референдуму тиск на мешканців тимчасово окупованих територій посилився, тож люди почали активніше виїжджати. Останні чотири доби у Василівці справжня катастрофа з кількістю людей. На ранок 4 жовтня у черзі 4500 людей. На жаль, вчора у черзі помер чоловік.

«На жаль вчора літній чоловік, загинув поки стояв в черзі, не дочекавшись своєї евакуації на територію яка підконтрольна уряду України. На жаль, ми досить часто рекомендуємо нашим мешканцям виїжджати через Крим і їхати до ЄС чи до Грузії. Зараз там також вже величезні черги й люди тисячами стоять у чергах, щоб евакуюватися. Але точно треба використовувати цей шлях, тому що лише таким чином Україна й інші європейські країни можуть гарантувати безпеку на своїй території», — сказав Федоров.

Він додав, що рекомендує людям евакуюватися, бо тиск посилюється на ТОТ і перш за все зараз це бачать чоловіки.

Нагадаємо, що в черзі на блокпості померло вже понад 10 людей.

 

Вам также могут понравиться