Атомні блоки в стані холодної зупинки, а два блоки заміновано: що відбувається в Енергодарі

Плачков зазначив, що передбачити дії окупантів важко, бо вони навіть допустили підриви мін на території

203

Зараз всі атомні блоки знаходяться в стані холодної зупинки, зазначив під час брифінгу Григорій Плачков, екс-очільник Державної інспекції ядерного регулювання. На сьогодні відремонтовано постачання електроенергії, але окупація триває. За словами Плачкова, є інформація, що окупанти знущаються над персоналом станції. Крім того, вони намагання перевести ЗАЕС під юрисдикцію федерації. Окупанти намагаються зробити все, щоб ЗАЕС працювала на потреби Криму чи об’єднану систему рф.

Плачков зазначив, що I й II блоки заміновані. Передбачити дії окупантів важко, бо вони навіть допустили підриви мін на території

Нагадаємо, російські окупанти влаштовують ядерний тероризм в Енергодарі. Днями вони викрали гендиректора ЗАЕС Ігоря Мурашова, а за кілька днів депортували, звинувативши у дискредитації окупаційної влади. Пропагандисти сказали, що начебто гендиректор зізнався у тісному зв’язку з українськими силовиками. Після звільнення не буде продовжувати роботу на ЗАЕС, зазначили в МАГАТЕ. Поки невідомо, хто його замінить.

 

Вам также могут понравиться