На Запоріжжі рашисти почали масову депортацію: деяких видворяють після місяця полону за незнання російської мови

За останні 7 місяців рашисти взяли в полон близько 600-700 осіб, більш точних даних немає. Це стало відомо, бо родичі понад пів тисячі родичів звернулись за допомогою

248

Російська окупаційна влада почала масово депортувати з проукраїнськи налаштованих людей. Днями вони депортували жінку, яку ще 5 вересня взяли в полон. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Її депортували через те, що вона не знала російської мови. Спочатку місяць тримали у полоні, били та застосовували насильство й потім депортували. Рашисти це роблять показово для того, щоб залякати наше місцеве населення, — каже Федоров.

Загарбники щодня публікують відео про чергову депортацію за порушення російських правопорядків. Вони змушують пішки йти людей до Запоріжжя. Людині, яка перебуває у стресі, потрібно пройти близько 40 км від Василівки до обласного центру. Нерідко депортованих підвозять водії авто, які їдуть до найближчого підконтрольного Україні населеного пункту — це 5-7 км. 

Найчастіше попутні машини підбирають людей або наші патрульні чи військові підбирають і довозять людей. Але ж люди цього не знають. Перебувають у божевільному стресі. Вони не розуміють, куди їм йти. Це знущання та залякування населення, — зазначив Федоров.

Водночас заступниця міністра оборони Ганни Маляр зазначає, що рашисти виселяють з будинків й тих людей, які відмовились брати участь у псевдореферендумі.

За останні кілька днів рашисти депортували щонайменш п’ять людей. Мешканця Успенівки депортували без речей в одній куртці. Окупанти прозвали чоловіка «нацистом» й звинуватили що він: «Неодноразово висловлював свою відданість націоналістичному українському уряду. Погрожував працівникам виборчої комісії під час проведення референдуму. Після неодноразових заяв у поліцію від місцевих жителів було ухвалено рішення про примусове видворення цього громадянина».

Мешканку села Менчикури (Веселівський район) депортували, бо вона «неодноразово висловлювала відданість злочинному київському режиму». Як доказ рашисти показали листування жінки, в якому вона висловлює власну думку.

А цю мешканку Мелітопольського району депортували за те, що вона, мовляв, погрожувала сусідам і закликала відмовитися від отримання російської соціальної допомоги.

Також відомо, що двох мешканок тимчасово окупованого Приморську — Юлію Браїлко та Маргариту Суботіну, депортували, бо вони не погодилися з окупацією та активно висловлювали свою проукраїнську позицію.

 

 

 

Вам также могут понравиться