Втрата: в бою загинув відомий «кіборг» й історик із Запоріжжя

Вічна пам'ять Герою!

802

Кілька хвилин тому стало відомо, що в боях за Україну загинув В’ячеслав Зайцев — «кіборг», історик, науковець, депутат міської ради, військовослужбовець. Про це повідомлять на сторінці «Європейська Солідарність Запоріжжя» та депутат міськради Микола Білий.

В’ячеслав Зайцев у 2014 році він пішов боронити країну від російського ворога, був у найгарячіших точках Донбасу серед яких – Донецький аеропорт. Через рік повернувся додому – зайнявся депутатською та науковою діяльністю. За його плечима – роботи з дослідження пам’яток Запорізького козацтва як на суходолі, так і під водою. В’ячеслав займався захистом прав ветеранів АТО.

«В лютому, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення, він одним з перших пішов до військкомату і відправився на фронт в лавах Збройних сил України. Вячеслав загинув в бою, він віддав життя, б’ючи ворога, за Україну, за кожного з нас», — йдеться на сторінці ЄС Запоріжжя.

«ДРУЖЕ! Ти ж заходив на днях на каву! Ми ж домовились про автівку для твого підрозділу! Ти ж сяяв, що нарешті ти на нулі! А не глибоко в тилу! Ну як же так? Ти ж КІБОРГ! НЕ ЗАБУДЕМО! НІКОЛИ! Нема слів», — написав Білий.

У своєму останньому дописі, за кілька годин до трагедії, В’ячеслав передавав вітання з донецьких степів й просив про допомогу на ремонт двигуна Folksvagen T3.

«Потрібно зібрати 20 тис грн для нашого сталевого коня. Кожен може долучитися — скинувши на картку 4149499375094263 Гіт Олександр Сергійович. Переможемо разом!», 3 написав В’ячеслав.

У В’ячеслава залишилась дружина і маленька донечка. Приносимо щирі співчуття родині.

Вам также могут понравиться