Військові розповіли звідки вночі загарбники гатили по Запоріжжю

Повітряні сили збили два БПЛА (ОТР), БПЛА-камікадзе, керовану авіаційну ракету та, імовірно, штурмовик Су-25

184

Повітряні Сили ЗСУ повідомили, російські окупанти випустили 16 ракет по цивільній інфраструктурі міста та житлових кварталах.

«Удару по Запоріжжю було завдано із тимчасово окупованих територій – з районів Мелітополя та Бердянська. Випущено чотири крилаті ракети Х-22 (із Ту-22М3) та дві керовані авіаційні ракети Х-59 (із Су-35). Крім того, противник завдав ракетного удару зенітними ракетами із ЗРК С-300», — йдеться у повідомленні.

За суботу й неділю Повітряні Сили на південному напрямку збили російський літак, два безпілотники, один  «Shahed-136» та одну керовану авіаційну ракету Х-59 (Запоріжжя).

«Пам’ятайте, засоби протиповітряної оборони, які є на озброєнні Збройних Сил України, спроможні збивати далеко не всі типи ракет, якими ворог б’є по мирних містах. Особливо це стосується ракет Х-22, ракет комплексів «Іскандер» та С-300», — йдеться у повідомленні.

Наразі відом, що загинуло 12 людей, ушпиталено — 49 постраждалих, з них 6 дітей. Врятовано 8 осіб.

«Знову Запоріжжя. Знову нещадні удари по мирних людях. У житлові будинки, просто посеред ночі. Уже зараз відомо про 12 загиблих. 49 постраждалих у лікарні, із них 6 дітей. Абсолютна підлість. Абсолютне зло.
Нелюди й терористи. Від того, хто віддав цей наказ, і до всіх, хто цей наказ виконав. Вони відповідатимуть. Обов’язково. Перед законом і перед людьми», — написав по атаку президент України Володимир Зеленський.
Вам также могут понравиться