Хортиця, реабілітаційний центр, будинки й автосалон: наслідки рекетних обстрілів по Запоріжжю за минулі два дні

За усіма зібраними матеріалами надалі будуть відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 438  «Порушення законів та звичаїв війни» КК України

302

Десять ракет випустили рашисти по Запоріжжю за менш ніж за пів години зранку 11 жовтня. Пошкоджено зелену зону та скелю на території заповідника, водогін та декілька адміністративних будівель. Об’єктом «визволення» для окупаційних військ вдруге став дитячий реабілітаційний центр. Рашисти поцілили по його території.

«Раніше тут навчалася малеча з особливими потребами, панували спокій і дитячий сміх. Натомість залишилися руїни, осколки та воронки від ракет», — кажуть у Нацполіції.

 

Дві ворожі ракети вдарили по автосалону й виникла пожежа. Знищені припарковані автівки. Вибуховою хвилею пошкоджено довколишні багатоповерхівки та прилеглу територію. Загинув 45-річний охоронець. Його зміна вже закінчувалась й він мав йти додому. Чоловік менш як тиждень тому влаштувався на роботу в автосалон.

Ще декілька потраплянь задокументовано неподалік інших об’єктів цивільної інфраструктури. Пошкоджено зелену зону та скелю на території заповідника, водогін та декілька адміністративних будівель.

За даними Нацполіції 10 жовтня надійшло 29 повідомлень про руйнування. Гатили рашисти не тільки по обласному центру, а й по всій території Запорізької області.

Також, о 1:50 рашисти завдали близько 10 удар ракетами С-300 по п’ятиповерхівці в центрі міста. Рашисти влучили в будинок де спали люди. Тепер на місці затишних осель зяє моторошне провалля розміром у п’ять поверхів.

 

Об’єктом «демілітаризації» став й дитсадок: пошкоджено будівлю закладу, прилеглі будинки та припарковані автомобілі. Ще декілька потраплянь задокументовано поруч з об’єктами інфраструктури. Вибуховою хвилею пошкоджені довколишні будинки, адмінбудівлі та цивільні автівки.

Ще ряд ракет випущених по обласному центру правоохоронці вилучили в різних районах міста для подальшого знешкодження.

Вам также могут понравиться