У будинку, який постраждав в наслідок ракетного удару по Запоріжжю, планують відновити покрівлю

Фахівці міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби вже завершили в цьому будинку свою частину робіт. Зараз представники науково-дослідного інституту будівельних конструкцій закінчують готувати висновок щодо можливості відновлення цього будинку

249

Перший удар по багатоквартирному будинку у Запоріжжі завдали вночі 24 вересня. В будинку виникла масштабна пожежа. Тоді, згідно з офіційними даними, загинула одна людина. Вчора в.о. міського голови провів виїздну нараду, в ході якої він повідомив, що згідно з попередніми висновками експертів, будинок можна відремонтувати. Перший етап — до настання холодів відновити покрівлю у двоповерховому будинку.

«Сьогодні разом з представниками соціально-відповідального будівельного бізнесу та комунальних міських служб ознайомились зі станом постраждалої покрівлі й обговорили варіанти та можливі строки виконання необхідних робіт», — каже Куртєв.

Подальшу роботу будуть планувати після того, як науково-дослідний інститут будівельних конструкцій надасть остаточні висновки.

Нагадаємо, близько 3:20 ночі російські загарбники завдали 5 ракетних ударів по Запоріжжю. Одну з ракет збили ППО. Її уламки впали за містом. Постраждало 9 людей, одна людина госпіталізована. На жаль, загинула жінка. Внаслідок ворожого удару загорівся багатоквартирний будинок. Містяни провели ніч в автобусі, який був використаний як пункту обігріву. Крім двоповерхівки, ще постраждало 16 багатоквартирних будинків, а також 8 приватних будинківТакож, в наслідок обстрілу постраждала будівля Запорізького єпархіального управління.

Під завалами будинку опинились тварини мешканців будинку: ігуана, зелений пітон й кіт. Плазун отримав серйозні травми.

 

Вам также могут понравиться