Офіційно: запорізький завод постачав авіадвигуни до країни-агресора — СБУ затримало керівництво «Мотор Січі»

СБУ затримала президента промислового гіганта Мотор Січ за підозрою у роботі на рф. СБУ встановила всіх організаторів оборудок, задокументували їх злочинні дії та проводять комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

234

За підозрою у роботі на рф СБУ затримала В’ячеслава Богуслаєва, президента «Мотор Січ» начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства. Їм повідомили про підозру у «Колабораційній діяльності» та «Пособництво державі агресору».

Підозрюваних затримали за те, що «Мотор Січ» незаконно постачала товари військового призначення для російської штурмової авіації. До оборудки причетне керівництво запорізького заводу, яке діяло у змові з наближеними до кремля представниками роскорпорації «ростех» — один з головних виробників озброєнь для зс рф.

Підозрювані налагодили транснаціональні канали оптового постачання партій українських авіадвигунів до країни-агресора. Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів: Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», КА-52 «Алігатор» й  Мі-28Н «Нічний мисливець». Саме таку авіацію рашисти використовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

Аби обійти обмеження на торгівлю з рф організатори схеми використовували підконтрольні комерційні структури у трьох країнах Близького Сходу, Європи й Східної Азії. Ці компанії відправляли «замовлення» українському виробнику нібито для потреб закордонної сторони, але після отримання військової продукції «посередники» переправляли її до росії. Крім того, ворог використовував іноземних спільників для ремонту та обслуговування власної авіатехніки з використанням українських запчастин.

Вам также могут понравиться