Фашисти у 1943 спалили, а рашисти у 2022 розбомбили: на Запоріжжі російські загарбники знищили школу(ФОТО)

Від навчального закладу залишились одні руїни

266

Рашисти розбомбили Гуляйпільська СШ №2 (Вербівська). Після навали російських окупантів від навчального закладу залишили одні руїни. Згідно з офіційними даних у школі вчилось 120 школярів й працювало 32 гуляйпільці. В школі були інклюзивні класи, в яких вчилось 12 дітей. Через повномасштабне вторгнення діти навчались онлайн вчились.

Близько тижня тому у Гуляйпільську школу прилетіла російська ракета. Від навчального закладу залишились одні руїни.  

Історія зруйнованої школи починається в 1903 році. Тоді на території Вербівської сотні за рішенням Гуляйпільського земства була побудована і почала свою роботу друга земська народна школа. У школі вивчались такі предмети: Закон Божий, чистописання, арифметика, історія. По закінченню школи випускникам видавали посвідчення, видані Олександрівською повітовою учительською радою Катеринославської губернії.

В 1940 році був побудований новий двоповерховий корпус. Школа була реорганізована у середню. Та простояв навчальний заклад не довго. Відступаючи німці спалили школу у 1943. Відновили її після Другої світової війни. До приходу рашистів навчальний заклад функціонував понад півстоліття. 

Так школа виглядала у 1950-х роках.
Це навчальний заклад до повномасштабного вторгнення росії в Україну
А це все, що залишилось від навчального закладу.

Вам также могут понравиться