На фронті загинув кандидат медичних наук й запорізький кардіохірург

Вічна пам'ять загиблого Героя!

433

Стало відомо про загибель 42-річного Сергія Матвєєв. До початку повномасштабного вторгнення чоловік був асистентом кафедри госпітальної хірургії Запорізького державного медичного університету, кандидат медичних наук, лікар-кардіохірург Запорізької обллікарні.

«Сьогодні від поранень загинув наш колега і добрий знайомий, Сергій Матвєєв, лікар-хірург, науковець, чемна і добра людина. Він добровольцем відправився боронити нашу землю, рятувати життя поранених бійців», — написав у соцмережі колега загиблого Максим Кожем’яка.

«Чуйний, добрий, надійний, сумлінний, завжди готовий допомогти всім, хто цього потребує», — так відгукуються про Сергія Олександровича всі, хто знав його.

Колеги кажуть що Сергій до професії кардіохірурга йшов цілеспрямовано і наполегливо. Спочатку навчання у Мелітопольському медучилищі. Потім робота фельдшером у Великобілозерській ЦРЛ й навчання у ЗДМУ, аспірантура і захист кандидатської дисертації.

В Запорізькій обллікарні Сергій Олександрович працював серцево-судинним хірургом у відділенні кардіохірургії.

«Був блискучим фахівцем і свій досвід та знання охоче передавав студентам Запорізького державного медичного університету. Вів практичні заняття, розробляв методичні матеріали, створив навчальний онлайн-курс для самостійної роботи студентів шостого курсу. А ще займався науковою роботою. Сергій Олександрович автор кількох десятків наукових статей, брав участь у роботі численних симпозіумів та конгресів», — говорять у Запорізькому держаному медичному університеті.

У загиблого залишилась дружина та донька.

Висловлюємо щирі співчуття рідним й близьким загиблого.

Вам также могут понравиться