Вибрали трьох з дев’яти: українці проголосували за членів журі Нацвідбору-2023 на Євробачення

З дев'яти кандидатів українці обрали трьох

100

З 31 жовтня до 7 листопада у застосунку «Дія» українці мали змогу проголосувати за членів журі Нацвідбору Євробачення-2023. Зрештою в застосунку проголосували понад 505 тисяч українців. Обрати можна було лише одного кандидата з дев’яти. Серед кандидатів: Джамала, Михайло Хома (DZIDZIO), Тіна Кароль, Злата Оґнєвіч, Катерина Павленко (солістка гурту Go_A), Юлія Саніна, Костянтин Томільченко, Тарас Тополя чи Валерій Харчишин.

«Схоже, вам до вподоби опитування як інструмент е-демократії. Пекельні битви розгорталися в Twitter та інших соцмережах, меми генерувались зі швидкістю світла, але кандидата можна було вибрати лише в Дії», — повідомляють на сторінці застосунку у соцмережі.

За результатами голосування був сформований рейтинг з трьох лідерів. Найбільше голосів набрала Юлія Саніна, солістка гурту «The Hardkiss», на другому місці переможниця Євробачення-2016 року — Джамала, й на третьому місці лідер гурту «Антитіла» — Тарас Тополя.

Щоб лідери голосування офіційно стали членами журі Нацвідбору, необхідно підписати спеціальну угоду. Тож чекаємо новин від «Суспільне.Євробачення».

Вам также могут понравиться