Публікував наслідки «прильотів»: до 12 років за ґратами може провести блогер з Запоріжжя 

Співробітники СБУ затримали зловмисника. Згідно зі статтею 114-2 Кримінального кодексу України фігуранту загрожує до 12 років за ґратами

227

Мешканцю Запоріжжя загрожує до 12 років ув’язнення за розповсюдження фото й відео з місця ракетного удару. Як розповів фігурант, він виходив з дому, коли почув вибух, а потім побачив великі клубні чорного диму.

«Достал телефон и снял все на видео и отправил нескольким друзьям, близким и знакомым в телеграмм-канал закрытый. Я не думал, что это видео попадет куда-то дальше, в том числе российские телеграмм-каналы. Я сожалею о том, что сделала, не подумал о последствиях. Я хотел сказать людям чтобы они ни в коем случи этого не делали и не помогали государству-агрессору»,  — говоритьт фігурант на відео, яке оприлюднело СБУ.

Водночас у СБУ кажуть, що недоблогер працював на Telegram-каналі відомого проросійського пропагандиста Анатолія Шарія. Чоловік активно публікував наслідки «прильотів» по Запоріжжю, а дописи супроводжував описом події. кадри наслідків російських атак активно використовували прокремлівські ЗМІ. Водночас  спецслужби рф вели збір розвідданих про «результати» обстрілів регіону, а угруповання рф на південному напрямку за кадрами корегувало вогневих ударів. 

Сам Шарій робив репост відео фігуранта й готував деструктивний контент, в якому заперечував причетність кремля до знищення цивільної та критичної інфраструктури українських міст.

Вам также могут понравиться