На Запоріжжі окупанти відібрали людей церкву й окопували приміщення для людей похилого віку

Загалом до нової фази війни Молочанська менонітська громада нараховувала близько членів 70, а також прихожан, які її відвідували — загалом до 120, а на свята до 150 людей. Більшість з них виїхали, залишилися лише старші особи, які відмовилися евакуюватися.

100

Російські загарбники відібрали приміщення які належать Менонітській Братській Церкві. Мова йде про старе приміщення 1892 року побудови в селі Кутузівка й нове приміщення у Молочанську. Приміщення відібрали ще в серпні, та тільки зараз, коли члени громади евакуювались, пастор Олексій Макайов сповістив про це.

До окупації в новому приміщенні проходили богослужіння, робота з молоддю і сімейне служіння. А в старій будівлі проходили церковні зустрічі та інші заходи. Крім того, там діяв спеціально обладнаний притулок, в якому доглядали одинокі літні жінки.

Менонітський храм у с. Кутузівка коло Молочанська

Спочатку загарбники попросили «добровільно» віддати їм ключі й документи на приміщення, щоб їх переоформити за російським законодавством. Та ніхто цього не зробив, тож окупанти вигнали менонітів з їх приміщень. 

Варто відзначити, що в приміщенні Менонітського центру в Молочанську діяв благодійний фонд, працівники якого були «звільнені», бо не пішли на співпрацю з загарбниками. Від свого імені окупанти роздавали підготовлену менонітами допомогу. А коли вона скінчилась, передали приміщення осередку партії «Єдіная Росія», повідомляє РІСУ.

Будинок молитви менонітів у Молочанську

Для вимушених переселенців було створено шелтер у Запоріжжі та у Мукачеві. Пастор Олексій Макайов наголосив, що вони чекають на звільнення Молочанська аби повернутися додому.

Вам также могут понравиться