Косять траву у листопаді: Запорізька міськрада оголосила тендер на 4,2 млн грн

Роботи мають бути завершенні до 30 листопада

219

Запорізький екоактивіст Микола Ралик звернув увагу містян на те, що міськрада оголосила незвичний як для листопада. До того ж досить затратний. Згідно реєстру публічних закупівель «Prozorro» Департамент інфраструктури та благоустрою замовив послугу з косіння трави у Дніпровському районі. Вартість – 4,2 млн грн.

Згідно з технічним завданням підряднику необхідно викосити траву за допомогою газонокосарок на площі 62 га, підрізати порослі кущорізом на 147 га й вивезти усю скошену траву — 44 тонни. Роботи мають бути завершенні до 30 листопада.

«Закон передбачає припинення покосів після настання заморозків в жовтні-листопаді. При тому, що ДСНС офіційно повідомили про надзвичайну небезпеку в проведення робіт на газонах міста через можливу наявність там нерозірваних частин, які залишаються після обстрілів. Не дивлячись на те, що ці кошти потрібні зараз на відбудову розбомбленого житла запоріжців», — прокоментував закупівлю запорізький екоактивіст Микола Ралик.

Замовлення отримало ТОВ «ГРІН СВІТ», засноване у 2022 році, директоркою якого зазначена Наталія Моргунова, а власником фірми — Дмитро Лобода. Варто зазначити що низка інших фірм Лободи давно й регулярно отримує державні замовлення.

Вам также могут понравиться