Завернули тіло вбитого у килим та скинули в озеро: у Запоріжжі затримали злочине угрупування

На підставі отриманих доказів так званому «кримінальному авторитету» було повідомлено підозру за поширення злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1) та незаконні операції зі зброєю (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Раніше лідер угруповання та троє його учасників отримали підозру за фактом вимагання та заволодіння авто (ч. 4 ст. 189 та ч. 3 ст. 289 КК України).

202

57-річний «кримінальний авторитет» організував діяльність угруповання, що «спеціалізувалося» на «кришуванні» наркобізнесу та виконанні замовних злочинів, зокрема вимаганні. Організатор має кілька судимостей за вчинення особливо тяжких злочинів. Учасники угрупування також раніше судимі. 

За даними Нацполіції, угруповання разом з лідером вимагало від запоріжця неіснуючий борг: 1500 доларів та 10 тисяч гривень. Спочатку вони погрожували фізичною розправою, а потім побили й викрали автівку потерпілого. 

Також «кримінальний авторитет» є підсудним у справі про вбивство. Він разом зі спільниками вивезли потерпілого за межі міста, де «вибивали» з людини 100 тисяч гривень. Від отриманих травм потерпілий помер. Аби приховати злочин, вони завернули тіло у килим та скинули в озеро.

Наразі так званий «кримінальний авторитет» та двоє членів угрупування у СІЗО, ще один — під цілодобовим домашнім арештом. Підозрюваним загрожує до 10 років за ґратами з конфіскацією майна.

Вам также могут понравиться