На Запоріжжі прифронтові громади почали отримувати дрова для опалення

Для потреб українців у холодну пору року надано субвенцію з державного бюджету на придбання деревини паливної для безоплатної видачі населенню територій, прилеглих до зони проведення воєнних (бойових) дій, а також на компенсацію витрат, пов’язаних з доставкою деревини паливної населенню. Загалом на ці потреби, затребувані громадами, місцеві бюджети Запорізької області отримали 67,8 млн. грн.

57

111 кубічних метрів деревини отримали 37 домогосподарств Гуляйпільської міської громади. Про це повідомляють у Запорізькій ОВА. Варто зазначити, що згідно з законодавством одне домогосподарству може отримати дров максимум на 10 тис грн.

Відповідно до постанови КМУ №1139 українцям надано субвенцію з держбюджету на придбання деревини для безоплатної видачі людям, які мешкають на прилеглих до зони проведення воєнних чи бойових дій, а також на компенсацію витрат, пов’язаних з доставкою деревини населенню.

Нагадаємо, для отримання деревини необхідно написати заяву у довільній формі. Заява подається до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад особою особисто або її законним представником. Після розгляду заяви надається рішення про надання або відмову у наданні деревини за кошти субвенції.

Претендувати на таку допомогу можуть всі домогосподарства регіону, однак надаватиметься вона в першу чергу вразливим категоріям населення:

  • самотнім людям похилого віку (60+);
  • важкохворим;
  • особам з інвалідністю 1 та 2 групи;
  • багатодітним сім’ям;
  • самотнім опікунам дітей (тільки за наявності довідки);
  • вагітним жінкам, матерям, що виховують дитину віком до 2 років;
  • особам, які на час початку опалювального сезону не користувалися субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Вам также могут понравиться