Окупанти влаштували провокації: щонайменш 12 «прильотів» по майданчику Запорізької АЕС

Звичайно у всього російські загарбники звинуватили українську сторону

156

Російські окупаційні війська влаштували чергову провокацію на території ЗАЕС. Понад 12 «прильотів» зафіксовано тільки за ранок 20 листопада. Пошкоджено естакади зв‘язку зі спецкорпусами, баки запасу хімобессоленої води, система продувки парогенераторів, допоміжні системи одного з двох загальностанційних дизелів та інше обладнання інфраструктури станції. Ще три влучання в районі підстанції «Райдуга». Звичайно у всього російські загарбники звинуватили українську сторону.

Згідно з характером обстрілу рашисти сплановано вивели з ладу інфраструктуру, яка необхідна для запуску 5 й 6 енергоблоків, які відповідають за виробництва електроенергії ЗАЕС для потреб України.

Нещодавно Держатомрегулювання надав дозвіл на виведення цих енергоблоків на мінімально контрольований рівень потужності для отримання пари, яка критично необхідна в зимовий період року для забезпечення безпеки енергоблоків, персоналу, населення та довкілля, повідомляють в Енергоатому.

Псевдодиректор станції від росатому романенком, за сприяння військових рф використовує ЗАЕС як військову базу. Було заблоковано підготовку енергоблоків для виведення на мінімальний рівень потужності. А сьогодні вони рашисти обстріляли обладнання, без якого неможливо запустити енергоблоків.

Вам также могут понравиться