У Запоріжжі облаштовують «Пункти Незламності»: карта розташування

В таких пунктах, попри відключення електроенергії, передбачається наявність: тепла води, освітлення, мобільний зв’язок, інтернет, живлення для мобільних пристроїв, місця для відпочинку, забезпечення мам та дітей, аптечок

399

Офісі Президента анонсували новий проєкт підтримки населення – «Пункти Незламності». Вони працюватимуть у випадку блекауту, такого як вчора.

У Запоріжжі таких пунктів створюють у ТІЦах. Всього їх має бути 107. Пів року тому територіальні інформаційні центри почали облаштовувати. Там люди можуть отримати інформаційну допомогу, зігрітись, отримати харчування, ліки, зарядити свої телефони й павербанки та прийняти теплий душ.

«До речі, саме для цього ми й придбали в школи та дитсадки міста бойлери, про які нещодавно в соцмережах було так багато галасу», — зазначив Куртєв.

В частині ТІЦів немає це генератори, тому наразі триває процес оснащення всіх центрів автономними генераторами наразі триває. Для цього ми зокрема заручаємося підтримкою наших міжнародних партнерів.

Інтерактивну мапу «Пункти Незламності» у Запоріжжі можна переглянути за ЦИМ посиланням. Рекомендуємо вже зараз записати адреси найближчих Пунктів Незламності на випадок аварійного відключення зв’язку чи електроенергії.

Відзначимо, ща на карті не всі «Пункти Незламності». Річ у тому, що у прифронтових містах з міркувань безпеки відзначені не всі. Повний перелік адрес та місце розташування можна дізнатися в органах місцевого самоврядування, обласних та районних військових адміністраціях.

Вам также могут понравиться