Starlink, дитячий куточок, гарячі напої і їжа для домашніх улюбленців: як виглядають «Пункти незламності» в Запоріжжі (ФОТО, ВІДЕО)

Головне призначення Пунктів незламності – у разі аварійного відключення електроенергії стати осередком безпеки і захисту для українців. Згадані локації гуманітарного прихистку функціонують цілодобово та безкоштовно у форматі тимчасового перебування

149

У Запоріжжі почали працювати «Пункти незламності» з 23 листопада. За даними ДСНС, в обласному центрі працюють шість мобільних і 15 стаціонарних пунктів на базі пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС. З повним переліком адрес можна ознайомитись за ЦИМ посиланням.

Рятувальники встановили у Пунктах потужні генератори для забезпечення електроенергії, супутниковий інтернет, забезпечили зарядними пристроями для гаджетів, чайниками й мікрохвильовками. Також в пунктах є чай та продукти швидкого приготування, аптечки, ліжка для відпочинку.

Крім того, запорізька організація Червоного Хреста облаштовує у Пунктах дитячі куточки та організовує харчування найменших українців.

Харчі для людей, які приходитимуть у Пункти, надала релігійна громада обласного об’єднання Церков Євангельських Християн Баптистів.

Не залишили поза увагою і чотирилапих друзів. Для домашніх улюбленців, які приходитимуть з господарями до пунктів, є спеціальний корм і вода надані проєктом «Хвостатим заручникам війни».

Вам также могут понравиться