У Запоріжжі вшанували пам’ять жерт Голодомору (ФОТО, ВІДЕО)

У День пам’яті жертв Голодомору українців закликають запалити свічку у вікні о 16:00 й долучитись до загальнонаціональної хвилини мовчання.

58

26 листопада в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років, а також штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

Сьогодні представники обласної та міської влади, релігійних конфесій, військові, служителі правопорядку, громадськість взяли участь у церемонії. Учасники заходу несли до меморіалу жертв Голодомору колоски та квіти.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто був заморений голодом у ті трагічні роки, поклали квіти та запалили лампадки.

«Це були звичайні працьовиті люди. Вони не боялися роботи, вони вміли вирощувати хліб, вони знали, як прогодувати свої родини. Їхня «вина» була лише в тому, що вони були українцями. З того часу минуло майже століття. І саме зараз країна-терорист свідомо вдається до такої ж самої тактики – до геноциду українського народу. Вони грабують і вбивають мирних українців і тонами вивозять наше зерно. Щобільше, рашисти вирішили ще й влаштувати Україні «холодомор», щоб залишити нас без тепла і світла. Але ми впевнені, що Україна вистоїть. Тому що наші люди незламні, а наші пам’ять і віра в Перемогу – це запорука того, що геноцид українців ніколи більше не повториться», — зазначив в.о. міського голови Анатолій Куртєв.

«Пройшло 90 років, а вони знову крадуть у нас зерно. Вони знов прийшли, щоб забрати. Забрати те, що зробили інші, сплюндрувати викохане роками праці. Добробут, затишок, красу. Вони знову почувають себе богами на нашій землі. Але Бог дарує, а вони лише відбирають. Убогі люди. А чи люди вони?! Кати, покидьки, садисти. Дев’яносто років тому вони перемогли. Вбили мільйони нас — українців. Ми не можемо дозволити їм це повторити. Не цього разу. Не на цій землі. Не з цими людьми. Ми стали іншими. Ми вб’ємо їх всіх. Всіх, хто прийшов на нашу землю робити зло. Дев’яносто років потому. Бо ми українці.Патріоти, воїни, герої», — зазначив у своєму відеозверненні голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

 

Вам также могут понравиться