Ракета повністю знищила цілий під’їзд: у Запоріжжі будуть відбудовувати зруйновану багатоповерхівку

За попередніми висновками фахівців Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, під’їзд необхідно повністю або частково демонтувати

185

Зранку 6 жовтня російські ракети поцілили у дві багатоповерхівки й приватний сектор. Долю понівеченого будинку на проспекті Соборному вже вирішено. Днями в.о. міського голови Анатолій Куртєв зустрівся з  мешканцями чотириповерхового будинку на вулиці Сталеварів, в якому російська ракета вщент знищила один під’їзд.

За попередніми висновками фахівців Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, під’їзд необхідно повністю або частково демонтувати. А після демонтажу є два шляхи: відбудова під’їзду чи надання мешканцям 12 постраждалих осель житла тієї ж площі в інших будинках.

За словами Куртєва на зустрічі більшість мешканці знищених квартир підтримали варіант відновлення під’їзду.

Після отримання остаточних висновків інституту міська влада почне працювати над проєктуванням реконструкції під’їзду й займатися визначенням джерела фінансування цих робіт.

Що стосується матеріальної допомоги, то за словами Анатолій Куртєв, мешканці постраждалих квартир отримають їх з місцевого бюджету, за період впродовж якого люди не отримували актів про технічний стан будинку та не отримували виплати ВПО.

Оплата за послуги ЖКГ не нараховуватиметься починаючи з тієї дати, коли сталася трагедія. Якщо нарахування помилково буде нараховано — платити не треба. 

Поки рятувальники не дають дозволу, на доступ до аварійних квартир будинку. Надалі, після отримання всіх дозволів міські служби нададуть мешканцям необхідну допомогу, щоб вони разом з залученням спеціальної техніки потрапити до своїх квартир та забрати речі. Також біля будинку посилять охорону.

Вам также могут понравиться