У Запоріжжі затримали псевдоволонтера: деталі 

Триває слідство за ч. 2 ст.190 «Шахрайство» КК України. Встановлюються й інші факти та постраждалі від протиправних дій фігуранта. Фігуранту загрожує покарання у вигляді штрафу від 3000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

129

У квітні цього року 33-річний чоловік вийшов на волю, де відбував покарання за майнові злочини. Певний час він співпрацював з волонтерською організацією. А коли вона закрилась, став користуватися доброю репутацією благодійників. 

У соцмережі він розміщав оголошення щодо надання послуг з перевезення гумвантажу до тимчасово окупованих територій Запорізької області. Частину отриманих пакунків він залишав собі, частину реалізовував через ломбарди або третіх осіб. Отримані грошові кошти витрачав на власні потреби.

Наразі правоохоронці знають про те, що «чорний» волонтер ошукав шість людей на загальну суму близько 47 тисяч гривень. Встановлюються й інші факти та постраждалі від протиправних дій фігуранта.

Вам также могут понравиться