На Запоріжжі затримали поплічника зрадника, який корегував вогонь по критичній інфраструктурі

СБУ затримала російського коригувальника, який «наводив» ракети для повторних ударів по Запорізькій інфраструктурі

127

Навесні російські загарбники завербували співробітника оборонного підприємства Запорізької області. На чоловіка росіяни вийшли через соцмережі, де він активно висловлював проросійську позицію. За роботу корегувальнику пообіцяли гроші та «посаду» у разі захоплення регіону.

За даними СБУ, після обстрілу Запорізької області він виходив на місце для фіксації наслідків «прильотів». Зібрані дані передавав ворогу для корегування подальших обстрілів. Насамперед зрадник «наводив» російську зброю на об’єкти енергетики та споруди систем життєзабезпечення.

Також він передавав росіянам дані про місця тимчасового базування і переміщення української військової техніки у Запоріжжі. 

Зібрані дані затриманий передавав через соцмережі, в тому числі телеграм-канал зрадника і кремлівського пропагандиста Рогова. Там же він закликав до підтримки країни-агресора і викладав закриті відомості про українські об’єкти у вигляді «помічених» електронних карт.

В ході обшуку у корегувальника виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку із доказами прихованого листування з російським «куратором». Суд відправив затриманого у СІЗО.

Вам также могут понравиться