Росіяни накопичують на Запоріжжі техніку та особовий склад: подробиці

185

Росіяни перекидають резерви в район Токмака і Михайлівки на Запоріжжі: готуються захищати «сухопутний коридор» до Криму та можуть піти у наступ в бік Оріхова. Про це повідомив 10 січня військовий оглядач групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець.

За його даними, починаючи з 4 січня, противник почав активне перегрупування своїх підрозділів зі складу резерву 58-ї загальновійськової армії рф у район с. Михайлівка (Запорізька область) та у напрямку м. Токмак. Зокрема, відзначається переміщення принаймні однієї повітряно-десантної бригади 11-ї ОДШБр у напрямку Радивонівка – Веселе.Крім того, зафіксована поява в районі Михайлівки та Токмаку додаткових підрозділів 37-ї мостострілецької бригади та 5-ї танкової бригади ворога, які явно висунулись з району перед Кримськими перешийками.

«Загальний обсяг сил та засобів зі складу армійського резерву 58-ї ЗВА, який почав висування у загальному напрямку на Василівку та Токмак, оцінюється нашою групою («Інфоспротив») ніяк не менше, як 4-5 БТГр або посилених батальйонів. У зв’язку з цим постає цілком закономірне питання: навіщо? Після достатньо жвавої дискусії між нашими координаторами ми все ж таки дійшли загального висновку: найбільш вірогідним варіантом є чергова спроба командування противника «взяти Оріхів», – коментує аналітик.

Також можна припустити, що таким чином противник просто прагне посилити оборону на напрямку Василівки та Токмаку, побоюючись контрнаступу ЗСУ на цій ділянці фронту. На користь цієї гіпотези говорить і той факт, що окупанти продовжують активно зводити фортифікації навколо тимчасово окупованих міст регіону.  У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими.
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться