Загарбники продовжують тероризувати працівників Запорізької АЕС

215

Російські окупаційні війська здійснюють моральний та фізичний тиск на населення тимчасово окупованих та зайнятих територій Запорізької області.

За інформацією Генштабу ЗСУ, майже 1500 працівників Запорізької АЕС, які відмовилися отримувати російські паспорти та підписувати договір з Росатомом, позбавлені перепусток та доступу на підприємство.«Загарбники шукають нових працівників для АЕС на території російської федерації та готують житловий фонд для майбутніх працівників шляхом так званої “націоналізації” квартир місцевих жителів, які виїхали», — повідомляє Генштаб.Раніше в ЗОВА повідомляли, що окупанти не дають можливості запустити енергоблоки, щоб забезпечити потреби ЗАЕС та дати тепло для Енергодара.

Ворог продовжує обстрілювати станцію, в аварійному режимі вмикались генератори. В ОВА запевнили, що без передачі ЗАЕС під контроль НАЕК “Енергоатом” та МАГАТЕ ядерна загроза не зникне. Як раніше повідомляв «Форпост», Запорізька атомна електростанція використовується окупантами, щоб залякувати світову спільноту ядерною катастрофою.

Таким чином вони намагаються змусити захід не підтримувати Україну озброєнням.Такого висновку дійшов Інститут вивчення війни (ISW)Аналітики інституту припускають, що росіяни маніпулюють захопленою ЗАЕС і для залякувань, і для того, щоб Україні зменшили поставки зброї.

Інститут опублікував матеріал в якому йдеться також, що Кремль, ймовірно, продовжує намагатися посилити свої відносини з Тегераном, щоб отримати безпілотники для використання в Україні.  У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими.
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться