У Запорізькій області заборонили продаж та використання феєрверків

121

У Запорізькій області заборонили продаж та використання феєрверків до скасування режиму воєнного стану. Таке рішення ухвалила Рада оборони області.В Запоріжжі та Запорізькій області відтепер заборонено продавати та використовувати петарди, феєрверки та інші піротехнічні виробів, окрім феєрверків класу F1.

До початку повномасштабної війни запуск салютів додавав святкового настрою і новорічної атмосфери. Однак сьогодні використання піротехнічних виробів вважається недоречним. Більше того, використання феєрверків, салютів та різних петард заборонено під час воєнного стану.

Порушників притягуватимуть до адміністративної відповідальності за ст. 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів), ст. 159 (Порушення правил торгівлі на ринках), ст. 160 (Торгівля з рук у невстановлених місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За грубе порушення громадського порядку передбачена відповідальність за ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкції статті передбачають покарання від однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до позбавлення волі на строк до 7 років…

Нагадаємо, на території Запорізької області вступив в дію наказ про заборону на вилов риби у місцях розташування зимувальних ям. Про порушення Правил рибальства, порядку збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за номером телефону «гарячої лінії».
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться