Цитрусові з власної оранжереї — запоріжанка вирощує фрукти до столу. Відео, фото

101

Власні апельсини, лимони, мандарини та навіть кава. У своєму домі запоріжанка Тетяна Кузьмук створила справжню плантацію з вирощування квітів та цитрусових. Жінка показала, як ростуть кава, апельсини та унікальні червоні банани.Випити філіжанку кави вирощеної власноруч — така можливість є далеко не у всіх. Але пані Тетяна довела протилежне. У неї власна оранжерея. Тут вона вирощує екзотичні види цитрусових та тропічні рослини. Якось вона вирішила виростити каву і експеремент видався вдалим. Кавове деревце потішило плодами.

«В одній ягідці кави, може знаходиться навіть три зернятка. У догляді рослина нескладна, отримати врожай можна і в домашніх умовах. Нехай не річний запас, але побачити процес від посіву зернятка до збирання перших плодів можливо», — розповідає жінка.

Власниця «приватного зимового саду» цим займається вже понад 10 років: допоміг випадок та власна донька.«З донькою придбали маленький Коломандінчик — Мандарин.

«Стало цікаво, як за ним доглядати. Пізнвше я потрапила на форум, люди ділилися досвідом, як багато чого можна виростити вдома. Спочатку всі рослини займали підвіконня, а потім попросила чоловіка аби побудував зимовий сад» — коментує наша співрозмовниця.

Починала з лимонів, а сьогодні в її оранжереї десятки сортів мандаринів, бергамот, лайм, банани, апельсини, грейпфрути, помело кава та чай. Точну кількість жінка не знає, зізнається що ніколи не рахувала.

«Я не можу їх порахувати. Постійно щось прибуває, постійно треба зробити дубль самого кращого апельсина або лимону. Задля того аби він став ще більшим» — каже жінка.

Зізнається що рослинам потрібен догляд,  але це зовсім неважко. Взимку вона поливає рослини два рази на тиждень (по 300 літрів води) влітку — щоденно. Вологість тут велика, втім навіть в сильні морози температура в оранжереї не опускається нижче позначки +5 градусів.

Власниця оранжереї каже, що навіть під час війни не полишила улюблене заняття.«Заходжу й очі радіють. Ось мандарини дозріли й скоро будуть червоні банани» — захопленно розповідає жінка.
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться