Житель Енергодару переплив Каховське водосховище, щоб вирватися з «рузкаго міра»

102

Енергодарець Андрій (з міркувань безпеки ім’я змінене) у червні 2022 року наважився на відчайдушний крок — переплисти тоді ще повноводне Каховське водосховище. Лише таким вважався йому омріяний порятунок від життя в рашистській окупації. Як пише Медіа Центр Енергодар, довгих 10 годин Андрій  добирався по воді до вільного від нацистів Нікополя, який розташований на правому березі водосховища. Без речей, лише із паспортом та стареньким телефоном, які наліпив на спину скотчем.«У Нікополь я потрапив з Енергодара. Вплав перетнув водосховище. Доплив до селища, яке називається Червоногригорівка. А вже у сам Нікополь мене привезли співробітники служби безпеки. Виплив вранці, був шторм. Коли приплив, вже було темно. Приблизно десять годин я плив», — розповів чоловік.

До такого вчинку Андрія наштовхнуло нестерпне життя в «рузкаму мірі» та утиски місцевого населення.

«Енергодар з 4 березня 2022 року окупований. Там немає ніяких правоохоронних органів, немає ніякого захисту. Ти щодня себе відчуваєш у страху, що ти не захищений ніким, що закони ніякі не діють на цій території, і звинуватити тебе можуть за що завгодно. Причина може бути будь-яка. Все залежить від настрою військових росії», — зазначив Андрій.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки затримала у Запоріжжі ще одного інформатора фсб. Для виконання ворожих завдань фігурант у жовтні цього року влаштувався до Запорізької обласної військової адміністрації. Він намагався приховано отримати секретну інформацію про дислокацію ЗСУ та оборонні закупівлі на території регіону.
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться