«Від Якимівки до ростова через Бердянськ і Маріуполь»: окупанти будують залізницю

98

Так званий губернатор тимчасово окупованої частини Запорізької області євгеній балицький, заявив про будівництво залізниці, яка начебто має з’єднати ростов-на-дону та Крим. Сполучення пролягає через території Запорізької області. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на пропагандистське видання ріа «новости».

«Другий проект, будівництво якого вже розпочато з боку Донецька, це залізниця, яка проходитиме від Якимівки до Ростова через Бердянськ і Маріуполь. Цей проект вже розпочато. Якимівка нижче Мелітополя, на південний захід знаходиться, якраз залізничний вузол, з якого піде будівництво.

Побудувавши залізничну гілку, хоча б одну колію, без електричної тяги, нехай вона буде тепловозною, але ми вирішимо завдання військових.І, найголовніше, вирішується питання вивезення зерна на континент, вивезення залізної руди, металобрухту, вугілля та багатьох елементів, які нам сьогодні треба пов’язати з великою землею. Тому що їздити через Кримський міст не лише далеко, а ще й сьогодні міст є об’єктом підвищеної небезпеки», — розповів колаборант.

За його словами, це дозволить убезпечити рух залізничного транспорту від обстрілів.

На головній — фотоілюстраціяНагадаємо, російська федерація побудувала на території частини Запорізької області одну з наймасштабніших систем оборонних споруд у світі, які за багато десятиліть не бачила жодна країна.Можна виділити три осередки потужної оборони ворога у Запорізькій області — в районі Василівки, Токмака та Мелітополя.
Джерело Forpost

Вам также могут понравиться