Конструктор сайтів Weblium на замовлення IT Ukraine розробив вебверсію каталогу Incredible Tech

188

Асоціація IT Ukraine при підтримці українського конструктора Weblium оголосила про запуск онлайн-версії каталогу «Incredible Tech» – інвестиційного путівника в українське ІТ. Презентація вебверсії відбулася  днями, позначаючи новий етап у просуванні українських ІТ-продуктів на світовому ринку.

Розроблена спільно з Міністерством цифрової трансформації, агенцією Top Lead та UKRSIBBANK BNP Paribas Group, вебверсія каталогу покликана розширити глобальні можливості просування українських продуктових ІТ. Процес додавання компаній чи продуктів до каталогу передбачає підтвердження експертами їх відповідності критеріям, а заявки приймаються через онлайн-форму на сайті https://incredibletech.org. Участь у каталозі надає можливість багатьом ІТ-компаніям представити себе на міжнародному ринку, залучити інвесторів та збільшити клієнтську базу.

“Зараз увага світу прикута до України через війну. Але навіть в надзвичайно складних умовах країна продовжує технологічно розвиватись. Ми маємо багато високотехнологічних, унікальних продуктів, якими можна пишатись. Вони можуть бути корисними для мільйонів людей, великої кількості компаній, цілих індустрій. Тому ми вирішили створити каталог, в якому будуть описані такі продукти та компанії, щоб про них дізнавалась широка міжнародна аудиторія та користувалась цими розробками”, —  зазначив Олександр Борняков, заступник міністра цифрової трансформації України.

Онлайн-версія каталогу дає можливість розширювати перелік учасників проєкту та оперативно додавати нові українські продуктові ІТ-компанії чи ІТ-продукти made in Ukraine, що відповідають вимогам. До вебверсії каталогу увійшли 95 перспективних продуктових ІТ-компаній та 22 найбільш конкурентоздатних для глобального світу ІТ-продукту, однак українська ІТ-індустрія налічує близько 2300 компаній, з яких 72% мають ІТ-продукти. 

Incredible Tech каталог – переконливий доказ того, що технологічний ландшафт України має вагомий вплив на світовий ІТ-ринок. Українські ІТ-компанії вже є частиною глобального технологічного світу та пропонують затребувані та унікальні продукти та рішення, які навіть попри війну залучають інвестиції та успішно розвиваються. Наша задача – підтримати ці українські компанії, а також допомогти потенційним інвесторам зробити правильний вибір”, — Марія Шевчук, виконавча директорка ІТ Ukraine Association. 

Компанії, що входять до каталогу є привабливими для інвестування та вже підкорюють світовий ринок у напрямках DefenceTech, AgroTech, CyberTech, EdTech, FinTech, HealthTech, GovTech та інших, або є лідерами з надання високоякісних ІТ-послуг. 

“Віримо, що Incredible Tech — стане запорукою просування української IT-індустрії на міжнародному рівні. Це не просто звичайний список компаній, а насправді дієвий інструмент для підвищення обізнаності про можливості українського IT, привертання інвестицій у галузь та допомоги існуючим IT-бізнесам масштабуватися. Український конструктор сайтів Weblium з першого дня повномасштабного вторгнення робить все для того, щоб підвищити стабільність і міцність нашої IT-галузі. Будемо продовжувати робити це і надалі до остаточної перемоги,”Даніелла Шихабутдінова, СОО Weblium.

Зокрема, у 2023 році компанії з каталогу отримали активне промо під час масштабної технологічної виставки СЕАТІЕС у Японії, WebSummit у Португалії, а також на подіях у Великій Британії, Польщі, Німеччині, Данії та Ірландії. У листопаді 2023 року компанія-учасниця каталогу “GoIT” отримала $15 млн інвестиції від Horizon Capital.



Вам также могут понравиться