Стефанішину звільнили з посади віцепрем’єра з євроінтеграції

0

Верховна Рада підтримала звільнення Ольги Стефанішиної з посади віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. Вона обіймала цю посаду з 2020 року.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал народного депутата Ярослава Железняка.

Звільнення Стефанішиної підтримали 241 народний депутат.

Фото: результати голосування (t.me/yzheleznyak)
Додамо, 3 вересня, як повідомляв голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Стефанішина подала до парламенту заяву про відставку.
Що відомо про Стефанішину
Народилась у 1985-му.
Свого часу здобула вищу освіту на факультеті міжнародного права Інституту Міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Пізніше також отримала диплом спеціаліста «Фінанси й кредит» Одеського національного економічного університету.
З березня по грудень 2017-го обіймала посаду директора Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів, а з грудня 2017 по вересень 2019 року — генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату.
4 вересня 2020 року була призначена на посаду віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.
Кадрові зміни в Кабінеті міністрів та Офісі президента
3 вересня голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія анонсував кадрові перестановки в Кабінеті міністрів. Перед цим джерела РБК-Україна попередили, що перестановки також можливі й у Офісі президента (ОП).
За словами президента Володимира Зеленського, перестановки необхідні для того, щоб державні інституції були налаштовані для досягання усіх необхідних Україні результатів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Вам также могут понравиться